Commerciële Theologie

Commerciële Theologie is een concept voor Christenen die handvatten willen geven aan hun geloof. Het is een concept dat je op weg helpt om je geloof op jouw manier toe te kunnen passen in jouw omgeving, met jouw talenten. Hierdoor kan jouw geloof doorleefd worden, het komt in je bloed. En daardoor kan je op eenvoudige wijze het licht worden voor je omgeving.

Om dit uit te werken kijk ik naar het bedrijfsleven. Ik stel mij de vraag, hoe het kan dat de McDonalds zo succesvol is met een doorsnee product. Het enige overtuigende antwoord dat ik mijzelf kan geven was, dat de McDonalds gelooft in hun product. Zij gebruikt het zelf ook. En dat straalt zij uit.

Commerciële Theologie gaat uit van ditzelfde principe. Het Christelijk geloof is een geloof dat je ook kunt  doen. Door in jouw dagelijks leven  Christus leer te doen, krijgt het betekenis in jouw leven.  Het geloof wordt daarmee relevant voor jou en jouw omgeving.

In de praktijk betekent dat, dat de christenen met hun talenten in hun persoonlijk terrein en met hun ervaring hun geloof in de praktijk brengen. Op persoonlijk vlak, in de buurt die zij kennen kunnen christenen iets gaan doen wat hun ligt.

 

Geloven is vertrouwen bij jouw sprong in het diepe